De tre principerna, Medvetandet, State of Mind, Tanken

Det finns en enkel och logisk förklaring för hur vi funkar psykologiskt!

Det bästa med våra workshop i State of mind är att det blir så otroligt bra samtal med våra deltagare. Alla kan relatera till var stress kommer ifrån och kan se logiken i att våra känslor kommer från oss själva och inte från situationen. Det finns en enkel och logisk förklaring för hur vi funkar psykologiskt! När vi får insikter i en förståelse som heter De tre principerna som handlar om hur Sinnet, Medvetenheten och Tanken som artikulerades av Sydney Banks ett par år efter hans epifani 1973 skapar vår upplevelse inifrån-ut, i realtid, så hjälper detta oss att se på våra tankar, känslor och beteenden på ett mer logiskt och frigörande sätt.

På det senaste utbildningsuppdraget hade vår kund på workshop #2 med sig en praktikant i genomgången med hela gruppen. Vi pratade om var vår stress kommer ifrån och hur vi alla i grunden består av ett klart sinne som vi sedan fyller med vårt eget tänkande och att detta i sin tur skapar vår egen individuella upplevelse om situationen.

Efter det att vi coachat alla i teamet individuellt (inte praktikanten) och samlats för en wrap-up så frågar vi under genomgången vad deltagarna tar med sig från dagens workshop. Många kloka saker kommer upp, och när praktikanten delar med sig berättar hon att hon själv fått en insikt i hur hon skapar sin stress med sina egna tankar.

”- Detta är ju väldigt logiskt, efter förmiddagens workshop så funderade jag på det som vi gick igenom och det kändes bra. När ”Kalle” sa att nu är det dags att du ringer ett riktigt säljsamtal, kände jag precis då att jag blev otroligt stressad.

I samma stund såg jag att det var mina tankar om situationen som gjorde mig stressad och då kom nästa tanke (med en bättre känsla, min anm.), men, jag vill ju verkligen sälja, det är ju därför jag går min utbildning!”

kopplingen-mellan-tanke-kansla-reaktion

Vad jag tycker är fantastiskt i detta exempel är dels att hon börjat förstå hur vi själva skapar vår stress, (våra tankar om situationen i stunden) dels att hon har fått ett sätt att avdramatisera och få distans till sin rädsla och kan berätta om den för andra på ett naturligt sätt (vårt tänkande består av tankar och tankar kommer och går, inget konstigt, inget annorlunda, inget magiskt).

Om hon inte sett denna koppling mellan vårt tänkande och våra känslor så tror jag att hon hade haft samma stresspåslag under längre tid, försökt att dölja det och sedan tagit det personligt. Risken finns att när hon väl kommit hem hade hon kanske funderat på om hon passar som säljare eller att det kommer att bli för svårt för henne att lyckas.

Det är enkla exempel som detta som gör mitt jobb grymt roligt. Att det inte bara är jag som delar med mig av min förståelse och erfarenhet. Så fort deltagarna själva ser logiken (polletten trillar ner) så blir alla delaktiga och har väldigt lätt för att dela med sig av egna exempel. Vi hamnar i väldigt bra dialoger, en hel del skratt och alla lär av varandra. Det är också då som jag vet att den förståelse som de har fått är där för att stanna. Och då vet jag också att deltagarna och teamet kommer att ha lättare för att hantera sina utmaningar och nå sina uppsatta mål med mycket mindre stress.

Jag hoppas att exemplet i det här blogginlägget inspirerar dig att utforska de positiva effekter en förståelse över De tre principerna Sinnet, Medvetenheten och Tanken kan ha när du känner stress, oro och rädsla. En djupare och tydligare förståelse och känsla av ämnet kan fås genom att lyssna på Sydney Banks videor och ljudinspelningar och genom att läsa hans böcker. Jag skulle rekommendera den officiella webbplatsen https://sydneybanks.org/ som ett bra ställe att börja din egen upptäcktsfärd inom 3P.

Du kan också bli medlem i den svenska Facebookgruppen 3PSE. Den ideella förening 3PSE håller på att bildas. Det är en ideell förening som ska vara öppen för alla och vars syfte är att sprida förståelsen om De tre principerna i Sverige – på svenska – och utifrån ursprungskällan Sydney Banks. Du kan kan läsa mer om föreningen 3PSE här: https://projekt.3pse.org/

Kenny Engelbrektsson
Certified Transformative Coach™ @ Michael Neills Supercoach Academy 2014